A munkaszerződés és kötelező tartalmi elemei

2017.12.13

Bejegyzésünkben a munkaszerződésről és a kötelező tartalmi elemeiről lesz szó. Ez a szerződésfajta csak munkaviszonyban foglalkoztatottakra érvényes, a megbízási jogviszony szerződésével, az egyszerűsített munkavállalók szerződésével, valamint a vállalkozói szerződéssel a későbbiekben foglalkozunk majd külön blogbejegyzések formájában.


A munkaszerződés


A munkaszerződés a munkaviszony létesítésére szolgáló szerződés munkáltató és munkavállaló között. A munkaviszony munkaszerződéssel jön létre. A szerződés alapján a munkavállaló köteles a munkáltató irányítása szerint munkát végezni, mialatt a munkáltató köteles a munkavállalót foglalkoztatni és munkabért fizetni. A munkaszerződés formai és tartalmi követelményeit törvény szabályozza.

A munkaszerződést írásba kell foglalni. Annak hiányában a munkába lépést követő 30 napon belül hivatkozhat a munkavállaló a munkaszerződés érvénytelenségére.


A munkaszerződés kötelező tartalmi elemei


A munkaszerződés törvény által meghatározott kötelező tartalmi elemei a következők:

  • A munkavállaló alapbére és munkaköre.
  • A munkaviszony tartama (határozott, vagy határozatlan)
  • A munkavállaló munkahelye.
  • A munkaviszony napi munkaideje
  • A próbaidő (ha van) és annak hossza.

Ha a munkaviszony tartamát nem említi a munkaszerződés, akkor a munkaviszony automatikusan határozatlan időre jön létre.

A munkahely megjelölésének hiányában munkahelynek azt a helyet kell tekinteni, ahol a munkavállaló a munkáját szokás szerint végzi.

A munkavállaló napi munkaidejének hossza eltérő megállapodás hiányában általános teljes napi munkaidőben történő foglalkoztatásra jön létre (napi 8 órás munkaidő).

A felek a munkaszerződésben a munkaviszony kezdetétől számított legfeljebb három hónapig terjedő próbaidőt köthetnek ki. Ennél rövidebb próbaidő kikötésére is van lehetőség, amit legfeljebb egy alkalommal hosszabbíthatják meg. Meghosszabbítása esetén sem haladhatja meg a három hónapot.

A munkaszerződés aláírása után is vannak határidőhöz kötött kötelezettségei a munkáltatónak. A részletekért kattintson ide.

Bérügyintézői feladataink közé tartozik a munkaszerződések megírása is, biztosítva ezzel velünk szerződött ügyfeleink törvényszerű működését. Ismerd meg szolgáltatásainkat bővebben az alábbi gombra kattintva.

Természetesen a teljesség igénye nélkül íródott a cikk, ha kérdése van forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

Legyen Ön az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozzon fel havonta egyszer megjelenő, vállalkozásoknak szóló hírlevelünkre!