Nyugdíjasok foglalkoztatásával kapcsolatos változások

2018.09.14

2019-től változnak a nyugdíjas munkavállalók foglalkoztatásának szabályai. A változások a munkaviszony keretében dolgozni vágyó saját jogú nyugdíjasokat, valamint az őket foglalkoztatókat is kedvezően érintik.  A saját jogú nyugdíjasok közé soroljuk az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, valamint a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő személyeket. Az adminisztrációs teher csökkentésével kapcsolatos változás viszont már idén életbe lép. Az alábbiakban összefoglaljuk a lényeges válzotásokat.


A főbb változások a saját jogú nyugdíjasok foglalkoztatásában:

 - A nyugdíjigényléshez nem kell megszüntetni a munkaviszonyt, mert a biztosítás automatikusan megszűnik a nyugellátás megállapításával. Ezzel az intézkedéssel a munkáltatók adminisztrációs kötelezettségei csökkennek, aminek elmaradása most már nem akadályozhatja meg a nyugdíjigénylést. Ez a változás 2018.07.26-tól van érvényben.

 - 2019-től nem minősülnek biztosítottnak a saját jogú nyugdíjasok, ezért munkaviszonyból származó jövedelmükből nem kell egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot levonni, valamint a munkáltatónak nem kell szociális hozzájárulási adót és szakképzési hozzájárulást fizetnie. A változás életbe lépése után így már csak 15% SZJA levonás fogja terhelni a nyugdíjas alkalmazottak bérét.

 - Az eddig kereseti korláttal érintett nyugdíjasok (a nők kedvezményes nyugdíjában részesülő személyek) számára pozitív változás, hogy jövőre a munkaviszonyból származó jövedelmüket a kereseti korlát számításánál már nem szabad figyelembe venni.

 - A munkaviszonyban foglalkoztatott saját jogú nyugdíjasok nem lesznek jogosultak az évi 0,5 %-os nyugdíjemelésre. A 2019-től érvénybe lépő szabályok szerint a munkaviszonyból származó jövedelemből nem kell vonni nyugdíjjárulékot, ami viszont a jogosultság feltétele marad továbbra is.


Változatlan marad:

 - Táppénzre továbbra sem lesznek jogosultak a munkaviszony keretein belül foglalkoztatott saját jogú nyugdíjasok.

 - A keresetkorlát érvényben marad, ha a keresőtevékenység nem munkaviszony (pl: megbízási jogviszony). Ilyen esetekben a nyugdíj szünetelésére vonatkozó szabályok is érvényben maradnak.

 - A 0,5 %-os nyugdíjemelésre jogosultságot szerezhetnek a megbízási szerződés keretein belül foglalkoztatottak, a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozók, valamint a közszolgálati jogviszonyban állók. 

 - A korhatár előtti ellátásban részesülőkre nem vonatkoznak a változások, mert nem minősülnek saját jogú nyugdíjasnak. Az ő esetükben ugyanazok a szabályok vonatkoznak a keresetkorlátra és az ellátás szüneteltetére, mint eddig. A keresetkorlát továbbra is a minimálbér 18-szorosa. Ha a nyugdíjjárulék alapot képező jövedelmük az adott év során eléri a keresetkorlátot, akkor az ellátás folyósítását szüneteltetni kell az év hátralévő részében. Közszolgálati jogviszony alatti szüneteltetésre vonatkozó szabály szintén változatlan maradt.


Olyan könyvelőt szeretne vállalkozásának, aki a bérszámfejtés területén is megbízható tudással rendelkezik? 

Keressen minket bizalommal!

Természetesen a teljesség igénye nélkül íródott a cikk, ha kérdése van forduljon hozzánk elérhetőségeinken!