Székhelyszolgáltatás

2017.11.06

Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára a cég jogosult.

Számos indoka lehet annak, hogy a vállalkozások miért nem rendelkeznek olyan saját vagy bérelt ingatlannal, ami alkalmas a keletkezett dokumentumok tárolására, levelek átvételére, vagy cégtábla kihelyezésére. A NAV szankcionálja a levelek át nem vételét és a cégtábla hiányát.

Ilyenkor lehet szükség székhelyszolgáltatás igénybe vételére.

Székhelyül csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a megbízott székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll, vagy amelyre a megbízott használati jogát az ingatlan nyilvántartásba bejegyezték.


A székhelyszolgáltatás előnyei:

  • Leveleit átveszik, amíg Ön dolgozik
  • A székhelyszolgáltató gondoskodik a cégtábla kihelyezéséről
  • Nem az otthonában kell fogadnia a NAV ellenőröket
  • Nem kell Önnek külön irodát fenntartani a levelek átvételének biztosítása miatt, ezzel költségeket takarít meg (pl.: iroda bérlés díja, alkalmazottak bérköltsége).
  • +1: Ha egy helyen van a könyvelés és a székhelyszolgáltatás, akkor a könyvelés szempontjából fontos levelek biztosan eljutnak a könyvelőhöz. Nem minden vállalkozó tudja felmérni a beérkező levelek fontosságát, ezért előfordulhat, hogy lényeges információk nem jutnak el a könyvelőhöz.

Vállalkozást alapítana, viszont nem tudja hol legyen a székhelye és még könyvelő is kellene? Nálunk egy helyen megtalálja mindezt!


Természetesen a teljesség igénye nélkül íródott a cikk, ha kérdése van forduljon hozzánk elérhetőségeinken!

Legyen Ön az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozzon fel havonta egyszer megjelenő, vállalkozásoknak szóló hírlevelünkre!