Szolgáltatásaink

Gazdasági társaságok könyvelése

Könyvelési szolgáltatásunk díja gazdasági társaságok számára tartalmazza a keletkezett bizonylatok könyvelését kettős könyvvitelben, valamint a jogszabályokban előírt nyilvántartások vezetését (pl.: tárgyi eszköz analitika számviteli törvény és adótörvény szerint, vevő-szállító analitika). A bizonylatokat havonta könyveljük, hogy tájékoztatást tudjunk adni vállalkozása vagyoni és pénzügyi helyzetéről, valamint a várható adófizetési kötelezettségeiről. A könyvelési díj nem tartalmazza az Áfa bevallások és az egyéb adatszolgáltatások (KSH, MNB, NAK, NÉBIH) díjait, 

valamint az éves beszámoló, a társasági adó és az iparűzési adó bevallások díjait. A könyvelési díjon felül fizetendő egyéb díjakat a könyvelési szerződésben külön részletezzük.  

Egyéni vállalkozások könyvelése

Egyéni vállalkozások könyvelése az RLB Naplófőkönyv programjának segítségével történik egyszeres könyvvitelben. Ebben az esetben is tartalmazza a könyvelési díj a keletkezett bizonylatok könyvelésén túl a jogszabályban előírt nyilvántartások vezetését. Egyéni vállalkozó ügyfeleinktől is elvárjuk, hogy havonta juttassák el a keletkezett bizonylataikat hozzánk, hogy eleget tudjunk tenni a tájékoztatási kötelezettségeinknek (vagyoni, pénzügyi helyzet, várható adóelőlegek és adók). 

A könyvelési díj nem tartalmazza az Áfa bevallások és az egyéb adatszolgáltatások (KSH, MNB, NAK, NÉBIH) díjait, valamint az SZJA és/vagy KATA bevallások és az iparűzési adó bevallások díjait. A könyvelési díjon felül fizetendő egyéb díjakat a könyvelési szerződésben külön részletezzük.  

Cégalapítás

Ha már megvan az ötlet és az elhatározás egy saját vállalkozás megalapítására, viszont még nem tudod milyen társasági formát válassz és nem ismered az alapítás menetét sem, akkor fordulj hozzánk és segítünk.  A terveid ismertetése után cégalapítást segítő tanácsadás keretében adjuk át neked a szükséges információkat az induláshoz. Igény esetén a cégalapításhoz ügyvédet, valamint székhelyet is tudunk biztosítani. Hasznos blogbejegyzéseink, melyek segíthetnek vállalkozói terveid kidolgozásában: Induló vállalkozásoknak, Melyik cégformát válasszam?

Ha az alapítás után könyvelési szolgáltatásunkat is igénybe veszed, akkor az induló vállalkozásoknak szánt díjcsomagunkat tudjuk ajánlani számodra.

Egyéni vállalkozás indítása

Ha egyéni vállalkozó szeretnél lenni, de nem tudod hogyan fogj hozzá, akkor fordulj hozzánk és segítünk. Egyéni vállalkozást minden Magyarországon lakóhellyel rendelkező cselekvőképes magyar állampolgár, valamint letelepedett, bevándorolt, illetve menekült jogállású személy alapíthat. Irodánkban megalapítjuk egyéni vállalkozásodat, amennyiben rendelkezel Ügyfélkapu regisztrációval és tudod milyen tevékenységbe fognál. Alapításkor a végzendő tevékenységek függvényében megbeszélésre kerülnek a bejelentési és adózási kérdések is.

Honlapunkról részletesebben tájékozódhatsz a vállalkozás indításról, valamint a KATA adózásról. A témában íródott blogbejegyzéseink: Induló vállalkozásoknak, KATA Kisokos.

Székhelyszolgáltatás

Számos indoka lehet annak, hogy a vállalkozások miért nem rendelkeznek olyan saját vagy bérelt ingatlannal, ami alkalmas a keletkezett dokumentumok tárolására, levelek átvételére, vagy cégtábla kihelyezésére. Ilyenkor érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni, elkerülve ezzel a NAV szankcióit az át nem vett levelek, és/vagy a cégtábla hiánya miatt. Blogunkban bővebb információkat találhatsz a székhelyszolgáltatásról és annak előnyeiről.

Adatszolgáltatás

Ezen díjak akkor kerülnek felszámításra, ha a táblázatban felsoroltak közül valamelyiket el kell készítenünk és meghatalmazás útján be kell nyújtanunk. Ha ezeken túl egyéb adatszolgáltatási kötelezettsége is van és szeretné, hogy segítsünk a kitöltésben és a benyújtásban, akkor kérjük jelezze felénk. Egyéb adatszolgáltatási kötelezettségre megállapodás szerinti díjat számítunk fel. 

Kötelező számviteli szabályzatok elkészítése

A Számviteli Törvény előírja a gazdasági társaságok részére a Számviteli szabályzatok (Számviteli Politika, Leltározási Szabályzat, Pénzkezelési Szabályzat, Számlarend) elkészítését. A szabályzatok meglétét a NAV ellenőrizheti és 200.000 Ft-tól 500.000 Ft-ig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki, amennyiben hiányosságokat tapasztalnak. A Számviteli Politika és a többi szabályzat elkészítéséről a vállalkozás alapításának napjától számított 90 napon belül köteles gondoskodni az ügyvezetőnek. 

Igény szerint egyéb szabályzatok elkészítésében is segítünk (pl.: Cafetéria Szabályzat, Iratkezelési Szabályzat, Selejtezési Szabályzat).  

Ha van már vállalkozása, vagy tervez alapítani a jövőben, akkor ajánljuk figyelmébe Vállalkozói Blogunkat, valamint speciális témaköröket feldolgozó többi blogbejegyzéseinket is, melyeket az alábbi gombokra kattintva érhet el.

Precíz, megbízható, szakmailag felkészült és munkájára igényes könyvelőt keres meglévő, vagy induló vállalkozásának?

Olyan szakmai felelősségbiztosítással rendelkező könyvelőre van szüksége, aki teljes körűen képes ellátni a kiszervezett feladatokat?

Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, ha egy megbízható partneri kapcsolatot szeretne!

Szeretne kapcsolatba lépni velünk?